Založ si blog

Nie sme poskokmi oligarchie.

Luky_1„Parazitujúci globalizovaný kapitál v EÚ premeníme na ľudovú a občiansku internacionálu. Neľútostnú konkurenciu a egoistickú honbu za uchmatnutím nadhodnoty vytvorenej prácou iných, zmeníme  na spoluprácu, solidaritu a udržateľný rozvoj pre všetkých. Európsku úniu v spolupráci s pokrokovými silami Európy zmeníme od základu.“

To sú predsavzatia a ciele komunistov, za ktoré sa oplatí kandidovať na posty poslancov Európskeho parlamentu v mene Slovenska, v mene pracujúcich, nezamestnaných i všetkých vykorisťovaných a oklamaných občanov Slovenskej republiky.

Toto sú ciele, pre ktoré sa i voličom oplatí zúčastniť sa volieb a odovzdať hlas tým, ktorí sa odhodlali túto nevyhnutnú sizyfovskú zmenu európskeho politického usporiadania realizovať v rámci Európskeho parlamentu.

Komunisti kandidujúci do EP v roku 2014, nevidia pred sebou žiadne osobné výhody, ani benefity plynúce z poslaneckých mandátov „pánov“ poslancov.

Benefity a výhody, ale pre občanov našej krajiny hodlajú vybojovať v únii v neľahkom politickom boji práve s tými, ktorí sú tam už zakorenení a ktorí tam zastupujú oligarchov a nadnárodný kapitál, s tými, ktorí sa tam tlačia znova len pre osobné výhody a naplnenie svojich vlastných egoistických ambícií. A tých je, žiaľ, v bruselských štruktúrach absolútna väčšina. Nebude to ľahký boj. Preto si myslím, že účasť komunistov v EP je nevyhnutná.

A ešte pre niečo.

Ako tridsiatnik v produktívnom veku si od obdobia, kedy som začal vnímať politickú realitu na Slovensku neviem spomenúť na nič pozitívne, čo tento súčasný protiľudový režim pre občanov našej krajiny vykonal.

Ubíja ma neustále ustupovanie od princípov racionality kolektívnej a poctivej práce, deficit múdreho a prezieravého hospodárenia reprezentantov štátu v záujme bežných občanov, neprítomnosť politiky budovania perspektívy pre mladú generáciu, ničenie ekonomiky, kultúry, ľudskosti, sociálneho systému, krajiny, prírody a celého nášho, slovenského materiálneho i duchovného bohatstva. Od detstva vidím len neustálu nezmyselnú privatizáciu všetkého, čo tu bolo kolektívne, pokrokové, funkčné a čo slúžilo a malo ďalej slúžiť všetkým.

Už nieje sprivatizovaná len voda a vzduch. O všetko ostatné sme boli údajne demokraticky okradnutí. O privatizáciu vody sa práve teraz v zákulisí Bruselu bojuje. Pokiaľ tam nebudeme a zásadne nezasiahneme, prídeme i o vodu.

Bežnému občanovi tejto krajiny už neostáva nič iné, len sa zmieriť s pozíciou politicky, ekonomicky i vojensky okupovanej kolónie a neustále bojovať už len o holé existenčné prežitie.

Hanbím sa za to pred budúcimi generáciami a svoju energiu a čas chcem využiť  v plnom nasadení pre uskutočnenie zásadnej zmeny.

Zmena je nevyhnutná a my ju uskutočníme.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1358x
Priemerná čítanosť článkov: 1358x

Autor blogu

Kategórie

Archív